De ce e important sa alegi marimea doar in urma unor masuratori?

 

Fie ca vrei sa achizitionezi o bijuterie pentru tine sau pentru cineva drag, alegerea marimii te poate pune in dificultate. Avand in vedere ca majoritatea accesoriilor sunt disponibile in marimi fixe, este important sa alegem doar in urma unor masuratori.

 

Bratara si ceasul trebuie sa se aseze frumos pe incheietura, inelul nu trebuie sa ofere senzatia ca poate sa cada oricand, iar lantul trebuie sa puna in evidenta trasaturile individuale. Astfel, e necesar sa acordam atentie fiecarui detaliu cand vine vorba de alegera bijuteriei perfecte.

 

In acest ghid vom explora tehnici simple si eficiente de masurare pentru a alege corect bratara, ceasul, lantul si inelul. Ghidul cuprinde informatii de care ai nevoie si iti ofera sfaturi utile, necesare inaintea oricarei achizitii.



Cum alegi marimea potrivita pentru bratara?

 

Bratara nu trebuie sa fie prea stransa pe incheietura, dar nici prea larga. De aceea nu trebuie sa achizitionezi o marime la intamplare, ci sa iei masuratorile corespunzatoare inainte. Pentru a-ti lua singur/a masura incheieturii, ai nevoie doar de cateva obiecte pe care sigur le ai acasa. Unul dintre aceste obiecte este metrul de croitorie. Daca totusi nu ai unul acasa, poti folosi o banda de hartie, o sfoara sau o panglica. Vei mai avea nevoie de un liniar si un instrument de scris (pix, creion, marker, etc.).


Primul pas este sa masori circumferinta incheieturii. Cel mai usor este sa folosesti un metru de croitorie. Acesta trebuie infasurat pe incheietura o singura data astfel incat sa imite perfect modul in care doresti sa porti bratara (mai stramt sau mai larg). Tot ce trebuie sa faci acum este sa verifici unde se suprapune metrul de croitorie si voila, ai aflat circumferinta incheieturii.

Dupa cum spuneam si mai sus, daca nu ai la indemana un metru de croitorie, poti folosi o banda de hartie. Dupa ce o infasori pe incheietura, va trebui sa folosesti instrumentul de scris pentru a marca zona unde hartia ajunge sa se suprapuna. La ultimul pas, va trebui sa o pui paralela cu liniarul. Distanta de la capatul acesteia pana la marcajul facut cu instrumentul de scris reprezinta circumferinta incheieturii.




Daca doresti sa achizitionezi o bratara tennis sau una cubaneza, tine cont ca acestea vin in marimi fixe! Iti recomandam sa folosesti aceasta metoda de masurare a incheieturii acasa pentru a afla care dintre marimi se va potrivi bine pe mana ta. Daca doresti o bratara macrame, atunci poti alege oricare dintre modelele disponibile in magazin fara sa iti faci griji in privinta marimii. Pe langa aspectul de lux pe care il au aceste bratari cu snur, adevaratul lor avantaj este dat de marimea ajustabila.



Cum alegi marimea potrivita pentru ceas?

 

Procedeul de masurare al incheieturii pentru ceas si bratara este acelasi. Daca alegi sa achizitionezi un ceas din magazinul nostru, iti vom ajusta lungimea curelei gratuit inainte de a expedia produsul astfel incat sa il poti purta de indata ce iti este livrat. Totusi, mai sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont! In tabelul de specificatii din pagina fiecarui produs sunt disponibile informatii referitoare la diametrul cadranului si latimea curelei. Daca preferi un ceas mai subtil, potrivit tinutelor casual, recomandarea noastra este sa alegi unul cu cadran de mici dimensiuni.



Cum alegi marimea potrivita pentru lant?

 

Precum orice alt accesoriu, lantul sau colierul trebuie ales in functie de modul in care se doresti sa il porti. Acesta poate fi purtat pe gat, tip chocker, la baza gatului sau larg. Lungimea unui lant influenteaza semnificativ modul in care bijuteria este perceputa vizual si felul in care iti pune in evidenta forma si adancimea pieptului. Inaltimea, forma fetei si stilul vestimentar sunt alte cateva elemente pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi lungimea unui colier.


Se considera ca persoanele care au fata ovala pot purta lanturi de orice lungime, fara ca acestea sa le dezavantajeze in vreun fel. In schimb, persoanele care au forma fetei rotunda sunt sfatuite sa aleaga coliere lungi, subtiri. Pe langa aceste aspecte, e important ca lantul sa fie ales in raport cu stilul vestimentar.


Ca sa determinam lungimea potrivita, vom avea nevoie de un metru de croitorie, o sfoara subtire sau un siret. Va trebui sa asezam la gat oricare dintre aceste obiecte precum dorim sa purtam colierul pe care urmeaza sa il achizitionam. Asemanator metodei de masurare a incheieturii, vom folosi un instrument de scris (pix, creion, marker, etc.) sa marcam zona unde siretul sau sfoara ajunge sa se suprapuna. La ultimul pas, va trebui sa il/o pui paralel/a cu un liniar. Distanta de la capatul acesteia pana la marcajul facut cu instrumentul de scris reprezinta lungimea pe care ar trebui sa o aiba lantul.




In general lanturile tennis, cubaneze si nu numai au marimi fixe. Din aceasta cauza este important sa iti iei masura acasa inainte de a inregistra o comanda. Totusi, avem si cateva modele de lanturi ajustabile precum cel model oase incrustat cu cristale semipretioase si perle. Acesta este disponibil atat pe argintiu, cat si pe auriu.



Cum alegi marimea potrivita pentru inel?


Cand vine vorba despre alegerea inelului perfect, marimea acestuia este un factor cheie. Inelul nu trebuie sa dea senzatia ca e posibil sa cada oricand, insa nici sa fie prea stramt. Pentru a afla ce marime sa alegem, poti folosi un metru de croitorie. Daca nu ai unul acasa, poti inlocui cu o banda de hartie, o sfoara sau o panglica. Cum deja te-am obisnuit, liniarul si instrumentul de scris nu trebuie sa lipseasca.


Identic tehnicii de luat masura incheieturii pentru bratara, va trebui sa infasori metrul de croitorie sau banda de hartie in jurul degetului pe care vrei sa porti inelul. Daca folosesti metrul de croitorie vei observa ca acesta este deja marcat, iar zona unde ajunge sa se suprapuna indica circumferinta degetului. Daca folosesti banda de hartie, va trebui sa marchezi acea zona cu instrumentul de scris. De indata ce ai facut marcajul, poti pune banda paralela cu liniarul pentru a afla distanta de la capatul acesteia pana la marcaj. De mentionat totusi ca nu e indicat sa strangi degetul folosind metrul de croitorie sau banda de hartie. Tine cont ca inelul trebuie sa intre pe deget si, de asemenea, sa il poti da jos cand doresti!



Daca totusi nu esti sigur/a de masuratoarea facuta, iti recomandam sa alegi unul dintre inelele noastre ajustabile. Preferatul tuturor este cu siguranta inelul fulger argintiu din otel inoxidabil. Acesta este disponibil pe mai multe culori, insa cel argintiu ramane cel mai ales de catre clientii nostri. Principalul atu al acestui inel este materialul din care e fabricat. Cand vine vorba de rezistenta in timp la un pret accesibil, achizitia unei bijuterii din inox este cea mai buna alegere!


Ai aflat cum sa iti iei masura fara sa mergi la bijutier!


A fost greu? Cu siguranta nu! Acesta a fost ghidul nostru de luat masura pentru bijuterii acasa, simplu si eficient. Speram ca am reusit sa oferim raspuns tuturor intrebarilor tale. Daca totusi te putem ajuta in vreun fel, ne poti contacta telefonic la numarul disponibil pe website oricand in intervalul orar specificat sau folosind formularul de contact.


Spor la cumparaturi!