Catalog
Cos de cumparaturi

Termeni si conditii

SITE – domeniile www.xaris.ro si subdomeniile acestora, incluzand dar nelimitandu-se la site-ul public disponibil au urmatorul continut si definitii:

·         toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

·         continutul oricarui e-mail trimis utilizatorilor sau clientilor sai de catre www.xaris.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

·         orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al www.xaris.ro utilizatorului sau clientului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

·         informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de www.xaris.ro intr-o anumita perioada;

·         informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care www.xaris.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

·         date referitoare la www.xaris.ro, sau alte date privilegiate ale acesteia.

CAMPANIE – actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul site-ului un numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre www.xaris.ro.

SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale website-ului, in sensul acordarii posibilitatii clientului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

MEMBRU – persoana fizica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre www.xaris.ro (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre www.xaris.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur membru accesul la zone restrictionate ale site-ului prin care se face accesul la serviciu.

CLIENT – persoana fizica care are calitatea de membru www.xaris.ro, si care a plasat cel putin o comanda pe site.

DOCUMENT – prezentele termeni si conditii

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in OUG nr. 34/2014.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs/serviciu de catre www.xaris.ro catre client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre www.xaris.ro, indiferent de modalitatea de livrare;

 


2. General


2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului/continutului/serviciului de catre membru sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre www.xaris.ro si acesta

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea membrului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

2.3. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil www.xaris.ro.

2.4. Prin folosirea site-ului/continutului/serviciului, membrul sau clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului, www.xaris.ro sau oricarui tert cu care www.xaris.ro are incheiate contracte, in conformitate cu Legislatia Romaniei in vigoare.

2.5. In cazul in care utilizatorul sau clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:

·         2.5.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de www.xaris.ro prin intermediul site-ului, primirea NEWSLETTER-elor/alertelor si/sau comunicarilor din partea www.xaris.ro de orice natura (posta electronica, apel telefonic, SMS etc), fara nicio garantie ulterioara din partea www.xaris.ro.

·         2.5.2. www.xaris.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune/interese.

·         2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Clientul/Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze www.xaris.ro, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la www.xaris.ro destinate acestui scop.

2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de www.xaris.ro.

2.9. In cazul in care clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de www.xaris.ro si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei comenzi, www.xaris.ro va anula comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune/interese.

2.10. Acest site este adresat doar membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre www.xaris.ro, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind membru, www.xaris.ro va considera ca persoana intruneste conditiile mentionate mai sus.

 


3. Continut


3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe website, sunt proprietatea exclusiva a www.xaris.ro, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Membrului sau clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de www.xaris.ro, includerea oricarui continut in afara website-ului www.xaris.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al www.xaris.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al www.xaris.ro.

3.3. Orice continut la care membrul sau clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre www.xaris.ro si acesta si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea www.xaris.ro cu referire la acel continut.

3.4. Membrul sau clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.

3.5. In cazul in care www.xaris.ro confera membrului sau clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe website sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea www.xaris.ro pentru respectivul membru, client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

3.6. Niciun continut transmis catre membru sau client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea www.xaris.ro si/sau al angajatului www.xaris.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 


4. Contact


4.1. www.xaris.ro publica pe website, datele de identificare si de contact, actualizate spre informarea clientilor sau membrilor.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe website, membrul sau clientul permite www.xaris.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea www.xaris.ro de a contacta membrul sau clientul.

4.4. Accesarea website-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate www.xaris.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau prin orice alt mod de comunicare disponibil membrului sau clientului. Astfel, www.xaris.ro, va considera ca membrul sau clientul, consimte la primirea notificarilor din partea www.xaris.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, SMS sau prin anunturi pe website.

4.5. www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe website sau cu un contract incheiat cu un membru sau client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc.).

 


5. NEWSLETTER si alerte


5.1. In momentul in care, membrul sau clientul isi creaza un cont pe website, accepta documentul „Termeni si conditii”, exprimandu-si acordul cu privire la primirea de NEWSLETTER si/sau alerte din partea www.xaris.ro, transmise prin posta electronica (e-mail, SMS) si/sau apel telefonic. Optiunea cu privire la acordul emis de catre client sau membru, poate fi modificata in orice moment, cu respectarea prevederilor art. 5.3.

5.2. Datele preluate de la un membru sau client, in scopul expedierii NEWSLETTER-elor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre www.xaris.ro in limitele politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea NEWSLETTER-elor si/sau alertelor de catre membru sau client se poate face in orice moment:

·         5.3.1. folosind legatura special destinata din cadrul oricaror NEWSLETTER si/sau alerte primite;

·         5.3.2. prin folosirea optiunilor disponibile in contul de client, pentru modificarea acceptului sau de a primi NEWSLETTER si/sau alerte;

·         5.3.3. prin contactarea www.xaris.ro, utilizand instrumentele disponibile pe website la sectiunea “Contact”, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.

5.4. Renuntarea la primirea NEWSLETTER-elor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a selectiona membrii sau clientii care si-au exprimat anterior dorinta de a primi NEWSLETTER si/sau alerte catre care va trimite astfel de notificari, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice membru sau client, fara nici un angajament ulterior din partea www.xaris.ro, In acest caz, membrul sau clientul se poate adresa departamentului relatii cu clientii al www.xaris.ro pentru a primi justificarile necesare in legatura cu orice decizie si/sau actiune intreprinsa de www.xaris.ro, in sensul prezentului articol.

5.6. www.xaris.ro nu va include in NEWSLETTER si/sau alertele transmise membrului sau clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al www.xaris.ro, la momentul expedierii NEWSLETTER-elor si/sau alertelor.

Toate produsele achizitionate de la website-ul www.xaris.ro se pot modifica sau returna in termen de 14 de zile lucratoare. In caz ca produsul prezinta defectiuni sau a fost folosit/purtat nu se mai poate returna.

 


6. Politica de confidentialitate


6.1. www.xaris.ro colecteaza date cu caracter personal pe paginile website-ului, numai cu acordul voluntar al membrului sau al clientului, in urmatoarele scopuri:

·         - validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

·         - rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

·         - pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

·         - trimiterea de NEWSLETTER si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;

·         - contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

·         - contactarea acestuia, in chestiuni de relatii cu clientii;

·         - scopuri statistice.

Prin crearea contului, fiecare membru sau client si-a exprimat consimtamantul ca www.xaris.ro sa colecteze si sa administreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Oricare membru sau client are dreptul de a obtine de la www.xaris.ro, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

·         a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta

·         b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

·         c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

·         d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

In virtutea inregistrarii voluntare pe website-ul www.xaris.ro sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor www.xaris.ro, membrul sau clientul este de acord cu (isi da consimtamantul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de catre www.xaris.ro in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in scopurile enuntate la punctul 6.1, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca membrul sau clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre www.xaris.ro, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul si de a nu oferi companiei www.xaris.ro date cu caracter personal.

Oricare membru sau client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre www.xaris.ro a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata cu date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. Oricare membru sau client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre www.xaris.ro a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

6.2. www.xaris.ro poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browser-ul prin intermediul caruia se face accesul la website si pot fi folosite de catre www.xaris.ro pentru a imbunatati serviciile oferite clientilor sau utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor membrului/clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea www.xaris.ro si/sau al eventualilor terti cu care www.xaris.ro are contracte de parteneriat in acel moment.

6.3. Clientul are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art.2.8, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune/interese.

6.4. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.3, clientul sau membrul se va adresa www.xaris.ro, prin accesarea uneia din modalitatile stipulate in cadrul art. 5.3.

6.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, clientul sau membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.8. Politica de confidentialitate www.xaris.ro se refera doar la datele furnizate voluntar de catre client sau membru exclusiv pe website. www.xaris.ro nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara website-ului.

6.9. www.xaris.ro se obliga ca datele colectate ale membrului/clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale membrului/clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.10. Exceptie de la prevederile art. 6.9 va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc. este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.11. Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat/ti de catre www.xaris.ro are(au) dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.12. www.xaris.ro garanteaza ca datele personale ale unui utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.13. www.xaris.ro nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

 


7. Politica de vanzare online


7.1. Accesul la serviciu

·         7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui membru care poseda sau isi creeaza un cont.

·         7.1.2. Pentru a se permite accesul la serviciu, membrul va trebui sa accepte prevederile documentului.

·         7.1.3. www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul clientului la serviciu, si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate si de a sterge sau restrictiona contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului pe website, accesul si existenta contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel www.xaris.ro. Cu respectarea prevederilor art. 5.5. cu privire la notificarea clientului despre actiunile si/sau deciziile www.xaris.ro, acesta se poate adresa departamentului de relatii cu clientii al companiei, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

·         7.1.4. Fiecare membru poate avea un singur cont. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi membri/clienti.

·         7.1.5. In situatia in care www.xaris.ro descopera neregularitati si/sau incalcari de orice fel a prevederilor din prezentul capitol, care conduc la prejudicierea sau perturbarea in orice fel a activitatii companiei, www.xaris.ro isi rezerva dreptul la libera sa alegere, de a anula, limita, restrictiona, suspenda sau exclude accesul clientului la continut sau serviciu. In acest caz, membrul sau clientul se poate adresa departamentului relatii cu clientii al www.xaris.ro pentru a primi justificarile necesare in legatura cu masurile adoptate in sensul prezentului articol, si data de la care acestea au fost sau vor fi aplicate.

7.2. Produse si servicii

·         7.2.1. www.xaris.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care www.xaris.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

·         7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al clientului.

·         7.2.3. www.xaris.ro poate limita unuia sau mai multor clienti capacitatea de achizitionare a unor produse sau servicii disponibile pe website la un moment dat., in conditiile art. 7.1.

·         7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe website sunt exprimate in lei (WEDJAT IMPEX S.R.L. este firma neplatitoare de TVA).

·         7.2.5. Tarifele afisate pe website taiate de o linie semnifica pretul recomandat de catre producator pentru vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comerciale unde nu se practica discount-uri. Aceste tarife au caracter pur informativ si nu au valoare juridica.

·         7.2.6. In cazul platilor online www.xaris.ro nu este/nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

·         7.2.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe website (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea www.xaris.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

·         7.2.8. In descrierea produselor si/sau serviciilor, www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii/etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

7.3. Comanda online

·         7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe website, prin adaugarea produsului/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care campania este activa si exista stoc pozitiv pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a acestuia.

·         7.3.2. Prin finalizarea comenzii clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document ca si comanda emisa.

·         7.3.3. Prin finalizarea comenzii clientul consimte ca www.xaris.ro poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de www.xaris.ro si prevazut in cadrul prezentului document, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

·         7.3.4. www.xaris.ro poate denunta unilateral comanda efectuata de catre client, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune/interese in urmatoarele cazuri:

o    7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

o    7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de www.xaris.ro, in cazul platii online;

o    7.3.4.3. datele furnizate de catre client, pe website sunt incomplete sau incorecte;

o    7.3.4.4. activitatea clientului pe website poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel www.xaris.ro si/sau partenerii acestuia;

o    7.3.4.5 realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate;

o    7.3.4.6. pentru alte motive obiective.

·         7.3.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat in conformitate cu art. 7.3.3.;

·         7.3.6. In cazul in care clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului clientului a virat sumele achitate in contul www.xaris.ro, suma aceasta va fi returnata de catre www.xaris.ro in maxim 14 de zile de la data la care acesta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul IBAN indicat in scris de catre client.

·         7.3.7. In cazul in care unele produse comandate de catre client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, www.xaris.ro va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul clientului contravaloarea produselor, in maxim 48 de ore de la data la care www.xaris.ro a luat la cunostinta acest fapt.

·         7.3.8. Clientul are dreptul de a anula sau modifica continutul unei comenzi achitate cu cardul, in termen de maxim 24 de ore de la plasarea acesteia. In acest sens, clientul va transmite in scris echipei www.xaris.ro solicitarea de anulare sau modificare a comenzii.

·         7.3.9. In cazul in care clientul si-a modificat comanda conform art 7.3.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, www.xaris.ro va returna in contul clientului suma reprezentand diferenta dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 7 zile de la data la care www.xaris.ro a luat la cunostinta acest fapt.

·         7.3.10. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea www.xaris.ro, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune/interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

·         7.3.11. In cazul in care un client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe website, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre client inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

7.4. Comanda telefonica

·         7.4.1. Clientul/membrul www.xaris.ro poate efectua comenzi telefonice.

7.5. Contract si finalizare

·         7.5.1. www.xaris.ro va include in coletul expediat catre client, in functie de tipicul fiecarui produs, toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre client.

·         7.5.2. www.xaris.ro va facilita informarea clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

·         7.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre client a produselor contractate de acesta, de partea www.xaris.ro, devine contract onorat.

7.6. Transport

·         7.6.1. Livrarea catre client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale clientului www.xaris.ro, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului document termeni si conditii www.xaris.ro. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale clientilor www.xaris.ro, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului document termeni si conditii www.xaris.ro. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta clientii www.xaris.ro prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.

·         7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in maximum 7 zile. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului sus mentionat, www.xaris.ro va informa clientul prin e-mail, in termen de 14 de zile de la incheierea campaniei cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, clientul poate renunta in scris la comanda, iar in eventualitatea in care plata a fost efectuata prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 14 zile de la data renuntarii.

7.7. Calitate si garantii

·         7.7.1. www.xaris.ro isi asuma responsabilitatea descrierii corecte a produselor prezentate pe website. In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare membru sau client poate solicita in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului in limita stocului disponibil, sau returnarea contravalorii acestuia.

·         7.7.2. In cazul in care www.xaris.ro nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care www.xaris.ro ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre client, sumele achitate vor fi rambursate de catre www.xaris.ro in termen de maximum 14 zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

7.8. Returnarea produselor

·         7.8.1. Clientul www.xaris.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui contract, in urmatoarele situatii:

o    7.8.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe;

o    7.8.1.2. Produsele au fost livrate gresit;

o    7.8.1.3. Produsele prezinta defecte de fabricatie;

o    7.8.1.4 Produsele au marimi eronat comandate de catre client;

o    7.8.1.5. „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.” De asemenea, in conformitate cu OUG nr. 34/2014, clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina clientului.

·         7.8.2. Clientul se obliga sa notifice www.xaris.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail, fax, etc.) in termen de maxim 14 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor.

·         7.8.3. Clientului care a notificat www.xaris.ro conform art 7.8.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile lucratoare, in caz contrar, www.xaris.ro considerand cererea nefondata/invalida poate refuza returul.

·         7.8.4. Clientul www.xaris.ro nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune/interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

o    7.8.4.1. In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.8.1.4.

o    7.8.4.2. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 14 zile lucratoare prevazute conform art 7.8.2, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

o    7.8.4.3. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.8.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

o    7.8.4.4. Conform OUG nr. 34/2014 www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intima, costume de baie si/sau produse cosmetice. Membrul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit.

·         7.8.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului.

·         7.8.6. In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, conform 7.8.1.3, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

·         7.8.7. In cazul in care clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.8.1.3, iar www.xaris.ro nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului in conformitate cu 7.8.5.

·         7.8.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

·         7.8.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client.

·         7.8.10. Rambursarea contravalorii unei comenzi se efectueaza numai prin transfer bancar in contul care ne este transmis de catre client, conform politicii financiare interne pentru a efectua si demonstra legal si cu usurinta restituirea banilor.

 


8. Frauda


8.1. www.xaris.ro nu solicita clientilor sau utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail, telefonic, SMS, etc.) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.2. Clientul/Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre orice tert, a datelor sale confidentiale.

8.3. www.xaris.ro declina orice responsabilitate, in situatia in care un membru/client ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele www.xaris.ro.

8.4. Clientul sau membrul va informa www.xaris.ro asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5. www.xaris.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice membru/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe website poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

8.6. Comunicarile realizate de catre www.xaris.ro prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele scopuri, odata atinse, vor fi considerate tentativa de fraudare a website-ului/continutului si/sau al www.xaris.ro, acesta din urma rezervandu-si dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

·         8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui membru/client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

·         8.7.2. de a altera sau de a modifica continutul website-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre www.xaris.ro catre membru/client

·         8.7.3. de a afecta performantele server-ului/server-elor pe care ruleaza website-ul

·         8.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre www.xaris.ro catre membru/client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

 


9. Limitare de responsabilitate


9.1. www.xaris.ro nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui membru/client care utilizeaza website-ul sau continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie termeni si conditii.

9.2. In cazul in care un membru/client considera ca un continut expediat prin orice mijloc de catre www.xaris.ro violeaza drepturile de COPYRIGHT sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii www.xaris.ro, conform detaliilor de contact, astfel incat www.xaris.ro sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

9.3. www.xaris.ro nu garanteaza membrului sau clientului acces pe website sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe website si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al www.xaris.ro.

9.4. www.xaris.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor website-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele website-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.5. www.xaris.ro este exonerat de orice vina in cazul utilizarii website-urilor si/sau al continutului transmis catre membru sau client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul website-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al www.xaris.ro, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura membrului, clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de continut.

9.6. www.xaris.ro nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

·         9.6.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului;

·         9.6.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

·         9.6.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contra cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului.

9.7. In limita prevederilor termeni si conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii website-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/legatura/tranzactie/colaborare/etc. care pot aparea intre client sau membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul website-ului.

9.8. Materialele de promovare (incluzand dar nelimitandu-se la banner-ele de campanie), utilizate pentru prezentarea fiecarei campanii pe website si/sau pe pagina de Facebook a companiei, au caracter exclusiv de promovare a brand-urilor, fara ca utilizarea banner-elor a fi interpretata ca fiind o obligatie asumata de www.xaris.ro de a detine efectiv in stoc pentru scopuri de comert, produsele ce apar sau pot sa apara in cadrul acestora. Astfel, numai produsele prezentate pe website, avand indicate pretul de vanzare si caracteristicile acestora servesc scopurilor comerciale ale companiei (sunt disponibile pentru vanzare).

 


10. Forta majora si cazul fortuit


10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incuba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

10.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune/interese.

10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

 


11. Litigii


11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc. website-urilor si/sau al oricarui continut trimis de catre www.xaris.ro membrului/clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile „Termeni si conditii”.

11.2. Orice disputa cu referire la prezentele „Termeni si conditii” care ar putea sa apara intre membru/client si www.xaris.ro se va rezolva pe cale amiabila, partile depunand toate diligentele necesare in acest sens.

11.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre membru si www.xaris.ro sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul www.xaris.ro, in conformitate cu Legile Romaniei in vigoare.

11.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

11.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

 


12. Dispozitii finale


12.1. www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale website-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificarea prealabila a membrului sau clientului.

12.2. In limita prevederilor, www.xaris.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul website-ului.

12.3. www.xaris.ro isi rezerva dreptul de a introduce banner-e publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a website-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

 


13. FEEDBACK


13.1. In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu www.xaris.ro, ele pot fi transmise de luni pana vineri, program 11:00 – 15:00, prin e-mail la office@xaris.ro sau la numarul de telefon disponibil in website.

×

Discuta cu un reprezentant

Hi! Chat with one of the representative.
WhatsApp